Serveis‎ > ‎

Biblioteca

LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA

La biblioteca de la nostra escola compta ja amb 26 anys de funcionament. Durant aquest temps s’han esdevingut tota una sèrie de canvis que han fet que sigui un espai reconegut i valorat de l’escola.

En els seus inicis es prioritza la lectura per plaer i, poc a poc, es va posant al dia el patrimoni de la biblioteca proveint-la dels millors llibres infantils del moment. Durant el curs 1981-1982, i dins el programa d’animació lectora, s’inicia el Certamen Literari. Gràcies a aquesta festa literària l’escola cada any veu desfilar autors, autores, il·lustradors i il·lustradores de gran rellevància en el món del llibre infantil, juvenil i adult. Martí i Pol, Joan Margarit, Pilarin Bayés, Emili Teixidó, Roser Capdevila, Carmen Kurtz, Jaume Cela, Enric Larreula... en són un exemple.

En el seu afany per créixer i posar-se al dia, l’any 2008 informatitzem tot el catàleg de llibres de la biblioteca i l’any 2009, l’escola guanya el tercer premi estatal de “Buenas prácticas para la dinamización e innovación de las bibliotecas escolares”.

Actualment a la biblioteca disposem de més de 5.600 exemplars i comptem amb un equip responsable del seu funcionament al capdavant. Oferim servei de préstec de llibres en horari escolar, potenciem l’activitat de l’Escola llegeix,  col·laborem en les maletes viatgeres juntament amb la biblioteca pública i potenciem el programa d’Exploradors de llibres. Aquest últim consisteix en la lectura de quatre llibres recomanats pel Grup d’Animació a la Lectura de l’Escola Pia de Catalunya. En aquest enllaç hi trobareu més informació: http://elgoigdellegir.escolapia.cat/p/exploradors-de-llibres.html